Kardiološki pregled

Riječ je o opsežnom, strukturiranom razgovoru liječnika s pacijentom, uključuje upite u vezi s prethodnim bolestima, bolestima u obitelji, o ljekovima i pripravcima koje uzimate, navike i funkcije te konačno tegobe zbog kojih ste došli.
Kontaktirajte nas!
 

Riječ je o opsežnom, strukturiranom razgovoru liječnika s pacijentom. Uključuje upite u vezi bolesti u vašoj obitelji (prvenstveno vezane uz srce), upite vezane uz vaše prethodne bolesti (i one iz djetinjstva), zatim o lijekovima i ostalim pripravcima koje uzimate, navikama i funkcijama te konačno tegobama zbog kojih ste došli.

Kome je namijenjen pregled

Pregled je namijenjen prvenstveno osobama koje imaju povišen kardiovaskularni riziko (dakle bolesti kao šećerna bolest, pušenje, povišene masnoće, “stentovi” u obitelji) te imaju tegobe kao što su nedostatak zraka/zapuhivanje kod napora ili tegobe u prsima (pečenje, stezanje, pritisak i slično).

Kako izgleda pregled

Pregled se sastoji od opsežnog razgovora, ciljanog fizikalnog pregleda, mjerenja tlaka i EKG-a.

Nakon pregleda dobit će se uvid u stanje srčanog zdravlja te eventualno uputiti na određene, dodatne kardiološke pretrage.

Kako se pripremiti za pregled

Za kardiološki pregled nije potrebna posebna priprema.

Kako bi bili što uspješniji, tako svaki naš pregled uključuje i uvodni razgovor za koji se možete prethodno pripremiti. Ukoliko uzimate ljekove napišite sami listu lijekova s dozama (koliko mg) te navedite vrijeme uzimanja lijeka. Pripremite medicinsku dokumentaciju vezanu uz povijest bolesti i listu primjećenih tegoba i simptoma koji su vas zabrinuli i potaknuli da nam se javite za ovaj pregled.

Podijeli s drugima!